Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Ο επιχειρηματίας που έδωσε κατώτατο μισθό 70.000$ σε όλους τους υπαλλήλους του
[Lifo]: Ο επιχειρηματίας που έδωσε κατώτατο μισθό 70.000$ σε όλους τους υπαλλήλους του

[Lifo]: Ο επιχειρηματίας που έδωσε κατώτατο μισθό 70.000$ σε όλους τους υπαλλήλους του

Ο Dan Prince είναι ένας διαφορετικός εκατομμυριούχος.

Το 2015, ο Dan Prince, ιδιοκτήτης εταιρείας πληρωμών με κάρτα από το Σιάτλ αποφάσισε να εισάγει τον κατώτατο μισθό στις 70.000 δολάρια για όλους τους υπαλλήλους του.

Πέντε χρόνια μετά και παραμένοντας ο ίδιος στον ίδιο κατώτατο μισθό, λέει ότι η κίνηση αυτή επέδωσε.

Η ιδέα του ήρθε ξαφνικά, ενώ περπατούσε με τη φίλη του Βαλέρια στο βουνά Cascade. Εκείνη του είπε ότι η ζωή της ήταν ένα χάος, ότι ο σπιτονοικοκύρης της είχε αυξήσει κατά 200 δολάρια το νοίκι της και ότι δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει οικονομικά.

Αυτό τον εξόργισε. Η Βάλερι, πρώην κοπέλα του είχε εργαστεί στον στρατό για 11 ολόκληρα χρόνια, είχε υπηρετήσει δύο φορές στο Ιράκ και τώρα δούλευε 50 ώρες την εβδομάδα σε δύο δουλειές για να μπορέσει να τα«βγάλει πέρα» οικονομικά.

Αν και κέρδιζε 40.000 δολάρια τον χρόνο, δεν μπορούσε να νοικιάσει ένα αξιοπρεπές σπίτι στο Σιάτλ. Κατάλαβε πόσο άνισος είναι ο κόσμος.

Τότε συνειδητοποίησε ότι και αυτός ήταν μέρος του προβλήματος. Στα 31 του χρόνια, ο Price ήταν ήδη εκατομμυριούχος. Η εταιρεία του, Gravity Payments, είχε περίπου 2.000 υπαλλήλους και η αξία της υπολογιζόταν σε εκατομμύρια δολάρια. Αν και ο ίδιος έβγαζε 1,1 εκατ. το χρόνο η Βάλερι τον έκανε να δει ότι ενδεχομένως πολλοί από τους υπαλλήλους του ήταν στην ίδια θέση με αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!