Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Έπαθε κρίση επιληψίας ενώ έπαιζε Cyberpunk 2077 και άλλαξε το παιχνίδι
[Lifo]: Έπαθε κρίση επιληψίας ενώ έπαιζε Cyberpunk 2077 και άλλαξε το παιχνίδι

[Lifo]: Έπαθε κρίση επιληψίας ενώ έπαιζε Cyberpunk 2077 και άλλαξε το παιχνίδι

Μία ακολουθία εικόνων παραλίγο να την αφήσει αναίσθητη

Μετά από έναν τραυματισμό στον στρατό, η Λιάνα Ρούπερτ είχε υποστεί τέσσερις κρίσεις επιληψίας και μία από αυτές είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει στιγμιαία η καρδιά της. Ήταν όμως η τελευταία που απασχόλησε τα διεθνή μέσα.

Συνέβη ενώ έπαιζε το ηλεκτρονικό παιχνίδι “Cyberpunk 2077″ για λογαριασμό του Game Informer, λίγο πριν την κυκλοφορία του για το ευρύ κοινό. Η Ρούπερ υπέστη μία σοβαρότατη και δυνητικά απειλητική για τη ζωή της κρίση με έντονους σπασμούς και απώλεια συνείδησης. Όπως είπε η κρίση ξεκίνησε μετά από ένα σύντομο βίντεο του παιχνιδιού, στο οποίο ο χαρακτήρας που χειριζόταν φόρεσε ένα κράνος στο κεφάλι και ακολούθησαν έντονες εναλλαγές φωτός στην οθόνη.

«Χρειάστηκε πολλή ώρα για να ξαναβρώ την ομιλία και την αυτονομία μου. Δεν μπορούσα να περπατήσω για το υπόλοιπο της βραδιάς».

Ορισμένα παιχνίδια και άλλες μορφές ψυχαγωγίας προειδοποιούν όσους είναι ευαίσθητοι σε τέτοια ερεθίσματα για το τι θα επακολουθήσει, ώστε να προστατευθούν αποστρέφοντας το βλέμμα τους. Όμως το “Cyberpunk 2077″ δεν είχε τέτοια ειδοποίηση.

Όταν η Ρούπερτ έγραψε για την εμπειρία της, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σε παγκόσμια κλίμακα και, τελικά, βοήθησε να αλλάξουν οι ρυθμίσεις στο παιχνίδι, όπως γράφει η Washington Post.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!