Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ένζυμο – κλειδί κάνει τους άνδρες πιο ευάλωτους στη μόλυνση από κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα
[Lifo]: Ένζυμο – κλειδί κάνει τους άνδρες πιο ευάλωτους στη μόλυνση από κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα

[Lifo]: Ένζυμο – κλειδί κάνει τους άνδρες πιο ευάλωτους στη μόλυνση από κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα

Τα αποτελέσματα της έρευνας, ενδεχομένως να βοηθήσουν ώστε να δοθεί μία εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Το αίμα των ανδρών έχει υψηλότερα επίπεδα ενός ενζύμου, κλειδί στην μόλυνση από κορωνοϊό, σε σχέση με το γυναικείο, αποκαλύπτει ευρωπαϊκή μελέτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ενδεχομένως να βοηθήσουν ώστε να δοθεί μία εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Το βασικό ένζυμο σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας είναι η αγγειοτασίνη 2 (ACE2) που βρίσκεται στην καρδιά, στα νεφρά και σε άλλα όργανα.

Στον Covid-19, η ACE2 θεωρείται ότι παίζει ρόλο στην εξέλιξη της λοίμωξης στους πνεύμονες.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal, διαπίστωσε επίσης ότι ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς ACE ή αναστολείς υποδοχέων αγγειοτενσίνης (ARBs) δεν οδήγησαν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις ACE2 και συνεπώς δεν αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης με COVID-19 για τα άτομα που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη αγωγή.

Οι αναστολείς ACE και τα ARB συνταγογραφούνται ευρέως σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη ή νεφρική νόσο.

«Τα ευρήματά μας δεν υποστηρίζουν τη διακοπή αυτών των φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19», δήλωσε ο Adriaan Voors, καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο (UMC) Groningen στην Ολλανδία, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!