Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Καμία παράσταση δεν είναι βιώσιμη με πληρότητα 30%
[Lifo]: Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Καμία παράσταση δεν είναι βιώσιμη με πληρότητα 30%

[Lifo]: Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Καμία παράσταση δεν είναι βιώσιμη με πληρότητα 30%

Έστειλαν επιστολή προς την κυβέρνηση

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών έστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση, με αφορμή τα όρια που τέθηκαν στα ποσοστά πληρότητας, για τα θέατρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως τονίζει η ένωση (που αν και δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης περιλαμβάνει σημαντικό τμήμα της αγοράς) καμία θεατρική παραγωγή δεν είναι βιώσιμη με ποσοστά πληρότητας 30% ή ακόμη και 50% – δηλαδή τα όρια που τέθηκαν στις ανακοινώσεις τις 12 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων του κλάδου βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα χωρίς δραστηριότητα, ενώ ακόμα και οι λίγες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καλοκαιρινές παραστάσεις ανά την Ελλάδα, γνώρισαν νέες σημαντικές ζημιές.

Η Ένωση, ζητά μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση επιδότηση του 40% των θέσεων των θεάτρων, επιδότηση 5.000.000 € για τις θεατρικές επιχειρήσεις με βάση το προσωπικό που απασχολούσαν στις αρχές Μαρτίου, απαλλαγή των δημοτικών μέχρι το τέλος Απριλίου του 2021 και πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των θεατρικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η επιστολή προς την κυβέρνηση

«Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης του κλάδου, αλλά μία ένωση παραγωγών που έχουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς και συστάθηκε ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του θεάτρου με την πανδημία. Από την άλλη ευελπιστεί και σε κανονικές συνθήκες να συνεισφέρει και γενικότερα στο διάλογο για την εξυγίανση και λειτουργία του θεάτρου από τη σκοπιά των επιχειρηματιών θεατρικών παραγωγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!