Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Ένας επίσκοπος γονάτισε για τον Τζορτζ Φλόιντ – Δύο μέρες μετά του τηλεφώνησε ο πάπας
[Lifo]: Ένας επίσκοπος γονάτισε για τον Τζορτζ Φλόιντ – Δύο μέρες μετά του τηλεφώνησε ο πάπας

[Lifo]: Ένας επίσκοπος γονάτισε για τον Τζορτζ Φλόιντ – Δύο μέρες μετά του τηλεφώνησε ο πάπας

«Όπου υπάρχει κρίση που βασίζεται στο χρώμα του δέρματος, πρέπει να ξεριζωθεί»

Ο καθολικός επίσκοπος Mark Seitz δεν είχε ιδέα ότι η πράξη αλληλεγγύης του για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ θα είχε αντίκτυπο στο Βατικανό.

Ο επίσκοπος γονάτισε στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ στο Ελ Πάσο του Τέξας. Δύο μέρες αργότερο ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος τον κάλεσε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πράξη του.

Με τα μάτια κλειστά, μάσκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι και χειρόγραφες πινακίδες που έγραφαν «Black Lives Matter», ο επίσκοπος και 12 άλλοι ιερείς από την Επισκοπή του Ελ Πάσο γονάτισαν σιωπηλά για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα τη Δευτέρα.

Όσα και τα λεπτά που υπέφερε ο Φλόιντ.

Προσευχήθηκαν σιωπηλά. «Ειλικρινά, αυτό που έκανα και αυτό που είπα είναι μόνο ένας πολύ μικρός τρόπος συμμετοχής σε αυτό που κάνουν τόσοι πολλοί στις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους », δήλωσε αργότερα ο Seitz.

Δύο μέρες μετά την προσευχή του κληρικού, ο Seitz έλαβε το τηλεφώνημα του ποντίφικα.

Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στα ισπανικά, τού είπε πόσο ευγνώμων αισθάνεται για την πράξη του αυτή.

«Μέσω εμού, εξέφρασε την ενότητά του με όλους, όσοι είναι πρόθυμοι να βγουν και να πουν ό,τι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες», είπε ο Seitz.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!