Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εμβόλιο Pfizer: Η διαδικασία για να εγκριθεί στην Ευρώπη – Πότε θα έρθει στην Ελλάδα
[Lifo]: Εμβόλιο Pfizer: Η διαδικασία για να εγκριθεί στην Ευρώπη – Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

[Lifo]: Εμβόλιο Pfizer: Η διαδικασία για να εγκριθεί στην Ευρώπη – Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού , καθώς οι Pfizer και BioNTech είναι οι πρώτες φαρμακοβιομηχανίες, που έχουν παρουσιάσει επιτυχή αποτελέσματα από μία ευρείας κλίμακας δοκιμή, σε ένα ορόσημο για τη μάχη κατά της Covid-19.

Σήμερα, αναμένεται να εγκριθεί από το Σώμα των Ευρωπαίων Επιτροπή, συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου BNT162b1.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων από την κλινική δοκιμή Φάσης 3, για 90% αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer σε 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης COVID-19, χθες Τρίτη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ κυρία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δύο εταίρους για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του BNT162b1. Η συμφωνία σήμερα τίθεται υπόψη του Σώματος των Επιτρόπων ενώ εν συνεχεία θα ζητηθεί η έγκριση των χωρών-μελών και «στη συνέχεια θα υπογράψουμε», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε φθάσει σε προκαταρκτική συμφωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου με τις Pfizer/BioNTech για την προπαραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων. Σύμφωνα με την κυρία Κυριακίδου, υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας, ενώ η διανομή θα εξαρτηθεί από τον χρόνο έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος δεν έχει ακόμη λάβει τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής Φάσης 3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!