Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εμβολιασμός: Ποιοι δεν θα λάβουν SMS από την άυλη συνταγογράφηση- Πώς θα κλείσουν ραντεβού
[Lifo]: Εμβολιασμός: Ποιοι δεν θα λάβουν SMS από την άυλη συνταγογράφηση- Πώς θα κλείσουν ραντεβού

[Lifo]: Εμβολιασμός: Ποιοι δεν θα λάβουν SMS από την άυλη συνταγογράφηση- Πώς θα κλείσουν ραντεβού

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ραντεβού

Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για δύο ακόμη ηλικιακές κατηγορίες, αλλά όσοι έκαναν εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση λίγο πριν ή λίγο μετά από αυτό, δεν θα λάβουν SMS.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64 ετών και την ερχόμενη Παρασκευή για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών. Ενόψει αυτού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε διευκρινίσεις για την προκράτηση ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες έκαναν την εγγραφή τους λίγο πριν (ή μετά) το άνοιγμα των ραντεβού για την ηλικιακή τους ομάδα, δεν θα λάβουν SMS και πρέπει να κλείνουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τους άλλους εναλλακτικούς τρόπους. Δηλαδή, από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Η προ κράτηση ραντεβού, διευκρινίζεται, είναι μια πρόταση που κάνει το κράτος προς τους πολίτες με συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες για τις δύο δόσεις του εμβολιασμού. Εφαρμόζεται μόνο για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, διότι μόνο για αυτούς υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email).

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα ραντεβού για μια ηλικιακή ομάδα, καταγράφονται όσα μέλη της είναι εγγεγραμμένα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα ραντεβού να έχουν ολοκληρωθεί οι προ κρατήσεις που θα προταθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!