Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ελληνικός Χρυσός: Η νέα επενδυτική συμφωνία με την Κυβέρνηση για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας
[Lifo]: Ελληνικός Χρυσός: Η νέα επενδυτική συμφωνία με την Κυβέρνηση για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας

[Lifo]: Ελληνικός Χρυσός: Η νέα επενδυτική συμφωνία με την Κυβέρνηση για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Aνακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΝ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η νέα συμφωνία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επανεκκίνηση μιας από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα ύψους $1,9 δισ..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ελληνικός Χρυσός (100% θυγατρική της Eldorado Gold) και το αρμόδιο Υπουργείο, η νέα Επενδυτική Συμφωνία τροποποιεί την από 17ετίας σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο. Η συμφωνία είναι βελτιωμένη μέσα από ένα σύγχρονο νομικό και επενδυτικό πλαίσιο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το οποίο προβλέπει αυξημένες επενδύσεις κεφαλαίων ύψους $1,9 δισ. για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες-Στρατώνι, στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το ΥΠΕΝ μάλιστα σημειώνει πως την τροποποίηση, στην οποία κατέληξαν μετά από διαπραγμάτευση οι δύο πλευρές, κλείνουν οριστικά οι διεκδικήσεις της Ελληνικός Χρυσός από το Δημόσιο λόγω της πολυετούς αδειοδοτικής καθυστέρησης επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με βάση τα νέα συμφωνηθέντα, για το Ελληνικό Δημόσιο, θα υπάρξουν σημαντικά αυξημένα έσοδα από φόρους και μεταλλευτικά τέλη, σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών με συνακόλουθη εισροή συναλλάγματος και ενδυνάμωση του εγχώριου μεταλλευτικού κλάδου· για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, θα δημιουργήσει σημαντικά περισσότερες θέσεις εργασίας, προωθώντας παράλληλα εμβληματικές επενδύσεις και κοινωνική στήριξη· για το περιβάλλον, διασφαλίζει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσω της εφαρμογής των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών (BAT) που εφαρμόζονται από τον μεταλλευτικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!