Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι ταινίες που συμμετέχουν στα φετινά Βραβεία Ίρις
[Lifo]: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι ταινίες που συμμετέχουν στα φετινά Βραβεία Ίρις

[Lifo]: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι ταινίες που συμμετέχουν στα φετινά Βραβεία Ίρις

Δείτε τη λίστα με τις 121 ταινίες

Εκατόν είκοσι μίαταινίες θα συμμετάσχουν φέτος στα 12α Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ).

Ειδικότερα, κατατέθηκαν 16 μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 22 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, 3 μεγάλου μήκους ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής, 32 μικρού μήκους μυθοπλασίας, 10 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, 3 μικρού μήκους animation και 35 σπουδαστικές μικρού μήκους.

Η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει σύντομα και τα μέλη της ΕΑΚ θα δουν τις ταινίες και θα επιλέξουν τις υποψηφιότητες για τα 22 βραβεία που θα απονεμηθούν.

Δύο νέα βραβεία

Φέτος θεσπίζονται δύο νέα βραβεία, της Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής Μεγάλου Μήκους και της Σπουδαστικής Ταινίας Μικρού Μήκους.

Ειδικά για τις σπουδαστικές ταινίες, η τελική 12άδα των ταινιών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων θα προκύψει από την ψηφοφορία επιτροπής μελών της ΕΑΚ, που αποτελείται από τους σκηνοθέτες Φίλιππο Τσίτο και Ευθύμη Kosemund-Σανίδη, την παραγωγό-σκηνοθέτη Μαρία Χατζάκου, τους ηθοποιούς-σκηνοθέτες ΣοφίαΓεωργοβασίλη και ΘάνοΤοκάκη, τη διευθύντρια φωτογραφίας ΖωήΜαντά, τον μοντέρ ΝίκοΒαβούρη, τη μουσικοσυνθέτη ΔεσποινίςΤρίχρωμη, την ενδυματολόγο ΒασιλείαΡοζάνα και τον διανομέα ΤάκηΒερέμη.

Την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων όλων των κατηγοριών θα ακολουθήσει η τελική ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ, και οι βραβευμένοι θα ανακοινωθούν στην τελετή των Βραβείων Ίρις, λεπτομέρειες γύρω από την οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ εύκολο να κάνει κανείς ταινίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!