Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Τα ελληνικά ξενοδοχεία θα χάσουν το φετινό καλοκαίρι 4,4 δισ. ευρώ
[Lifo]: Τα ελληνικά ξενοδοχεία θα χάσουν το φετινό καλοκαίρι 4,4 δισ. ευρώ

[Lifo]: Τα ελληνικά ξενοδοχεία θα χάσουν το φετινό καλοκαίρι 4,4 δισ. ευρώ

Έρευνα ΕΥ για τουρισμό δείχνει «αιμορραγία» δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό τουρισμό

Μεγάλη είναι η ζημία που έχουν υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος φέτος το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εικόνα των εσόδων των ελληνικών ξενοδοχείων δεν αναμένεται να βελτιωθεί ούτε τα επόμενα χρόνια.

Όπως πρoκύπτει από τα συμπεράσματα έκθεσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό της ΕΥ Ελλάδος (Ernst & Young), στα 10 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εκτιμώμενες απώλειες εισπράξεων του τουριστικού κλάδου το 2020, ενώ στα 4,46 δισ. η εκτιμώμενη ζημία για τα ελληνικά ξενοδοχεία,

Πιο αναλυτικά, αυτό σημαίνει ότι για τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας η απώλεια του τζίρου εκτιμάται φέτος στο 1,2 δισ. και για τα εποχικής λειτουργίας στα 3,26 δισ. Μάλιστα ενδεικτικό της κρίσης που έρχεται για τον κλάδο είναι ότι από τα 34,4 εκατομμύρια αφίξεις το 2019, φέτος, σύμφωνα με σενάριο της EY, αναμένεται να έλθουν μόνον 14,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ενώ το 2024 ο αριθμός αυτός ίσως φτάσει τα 24,8 εκατομμύρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα έσοδα από 18 δισ. το 2019 αναμένεται να κάνουν «βουτιά»ν στα 8,9 δισ. φέτος, και να φτάσουν στα 15,2 δισ. το 2024. «Απώλειες τζίρου που θεωρούνται συντριπτικές και που θα συνδυαστούν με σημαντική πίεση της κερδοφορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!