Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ελεγκτικό Συνέδριο: Ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
[Lifo]: Ελεγκτικό Συνέδριο: Ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

[Lifo]: Ελεγκτικό Συνέδριο: Ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Διατάξεις αντίθετες με τις συνταγματικές επιταγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο σύνολο του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Στις παρατηρήσεις επί των διατάξεων του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό , γίνονται αναφορές για αντιθέσεις ορισμένων εξ αυτών με τις συνταγματικές επιταγές. Τα άρθρα του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζουν τα βασικά νομικά προβλήματα, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον επίτροπο Επικρατείας Αντώνιο Νικητάκη είναι τα 20-21, 24-25 και 27, ενώ οι σύμβουλοι διατυπώνουν παρατηρήσεις και σε άλλα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αρχικά, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι «το επίμαχο νομοσχέδιο, εφόσον εξακολουθεί να στηρίζεται, όπως και ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο σύνολό του».

Ο επίτροπος Επικρατείας κ. Νικητάκης στην εισήγησή του κάνει αναφορά σε αντισυνταγματικές διατάξεις και διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με υπερκείμενης ισχύος διατάξεις και κυρίως με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Ολομέλεια, υπό τον πρόεδρο Ιωάννη Σαρμά, γνωμοδότησε επί του περιεχομένου των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πριν από την κατάθεσή του. Η γνωμοδοτική επεξεργασία των νομοσχεδίων που έχουν ασφαλιστικό περιεχόμενο, προβλέπεται από το άρθρο 73 του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!