Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για την Γερουσία θα κριθεί τον Ιανουάριο
[Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για την Γερουσία θα κριθεί τον Ιανουάριο

[Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για την Γερουσία θα κριθεί τον Ιανουάριο

Η μάχη των Γερουσιαστών θα κριθεί στη Τζόρτζια

Οι ισορροπίες της εξουσίας στη Γερουσία των ΗΠΑ θα κριθούν τον Ιανουάριο, όταν η Τζόρτζια θα διεξαγάγει εκλογές για τις δύο έδρες της.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν έχει λάβει το ποσοστό του 50%, όπως απαιτείται από τον εκλογικό νόμο, η τελική απόφαση θα καθοριστεί στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Ιανουαρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σήμερα πλειοψηφία με 53 έδρες- έναντι 47 των Δημοκρατικών- στη Γερουσία. Μέχρι στιγμής, οι Δημοκρατικοί έχουν καταφέρει να κερδίσουν τη μία έδρα, αν και είχαν μεγάλες ελπίδες να κερδίσουν τις τέσσερις που χρειάζονται για να πάρουν τον έλεγχο. Κάτι που δεν επέτρεψαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Εάν όμως οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να κερδίσουν και τις δύο έδρες στη Τζόρτζια, μία παραδοσιακά Δημοκρατική πολιτεία, αυτό θα οδηγήσει σε ισοπαλία 50-50 στη Γερουσία.

Το αποτέλεσμα αυτό θα τους δώσει τον έλεγχο με την προϋπόθεση εάν ο Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τον προεδρικό θώκο, δεδομένης της εξουσίας που έχει ο αντιπροέδρος στις περιπτώσεις ψηφοφοριών που καταλήγουν σε ισοψηφία.

Σε μία από τις «κούρσες» για τη Γερουσία στην Τζόρτζια, ο Ρεπουμπλικάνος εν ενεργεία γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντοου είχε 49,8% των ψήφων και ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ το 47,9%, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που επικαλείται το BBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!