Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Κλιμακώνει τη ρητορική του ο Τραμπ – Προειδοποιεί για «βία στους δρόμους»
[Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Κλιμακώνει τη ρητορική του ο Τραμπ – Προειδοποιεί για «βία στους δρόμους»

[Lifo]: Εκλογές ΗΠΑ: Κλιμακώνει τη ρητορική του ο Τραμπ – Προειδοποιεί για «βία στους δρόμους»

Ο Αμερικανός Προέδρος αντιδρά στην απόφαση δικαστηρίου να καταμετρηθούν οι ψήφοι μέσω ταχυδρομίου

Για «πολύ επικίνδυνη απόφαση» του δικαστηρίου της Πενσιλβάνια που μπορεί να πυροδοτήσει «βία στους δρόμους» προειδοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ , λίγες ώρες πριν την ανάδειξη του νέου Αμερικανού Προέδρου.

Το δικαστήριο προ ημερών επέτρεψε στην Πενσιλβάνια, πολιτεία που συγκαταλέγεται σε αυτές που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, να καταμετρήσει, θεωρώντας έγκυρες, τις ψήφους, που θα φθάσουν μέσω ταχυδρομείου ως και τρεις ημέρες μετά την διεξαγωγή των εκλογών, επικυρώνοντας απόφαση κατώτερων δικαστηρίων έπειτα από προσφυγή των Ρεπουμπλικάνων εναντίον της απόφασης των τοπικών αρχών.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ψηφοφορία στην Πενσιλβάνια είναι πολύ επικίνδυνη», έκρινε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «πολύ» με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει για να δώσει έμφαση.

«Θα επιτρέψει αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη απάτη και θα υπονομεύσει ολόκληρο το νομικό μας σύστημα. Θα προκαλέσει επίσης βία στους δρόμους. Κάτι πρέπει να γίνει!», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Λίγη ώρα αργότερα, η διαχείριση του Twitter τοποθέτησε ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό εμποδίζοντας την αναδημοσίευσή του στην πλατφόρμα.

Η σήμανση αναφέρει ότι «το περιεχόμενο αυτού του tweet αμφισβητείται εν μέρει ή στο σύνολό του και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με εκλογικές ή άλλες πολιτικές διαδικασίες».

To Facebook τοποθέτησε με τη σειρά του ειδική σήμανση στο μήνυμα όταν αναρτήθηκε, πανομοιότυπο, από τον πρόεδρο ή την ομάδα του στον λογαριασμό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!