Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκεί που σήμερα ακόμη σφαγιάζουν και τρώνε νυχτερίδες, φίδια και σκύλους
[Lifo]: Εκεί που σήμερα ακόμη σφαγιάζουν και τρώνε νυχτερίδες, φίδια και σκύλους

[Lifo]: Εκεί που σήμερα ακόμη σφαγιάζουν και τρώνε νυχτερίδες, φίδια και σκύλους

Η αγορά που παρά τον κορωνοϊό διατηρεί τις νυχτερίδες στο μενού

Έξι μέρες την εβδομάδα, στην πιο διαβόητη αγορά της Ινδονησίας οι κρεοπώλες συγκεντρώνονται και σφαγιάζουν νυχτερίδες , αρουραίους, φίδια και σαύρες που ελήφθησαν από τις άγριες περιοχές του νησιού Sulawesi.

Μερικοί σφαγιάζουν επίσης σκύλους – πολλοί εκ των οποίων εκτιμάται πως είναι κατοικίδιοι που έχουν κλαπεί – προκαλώντας κατακραυγή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Εδώ και χρόνια, οι λάτρεις των ζώων και οι ακτιβιστές της άγριας πανίδας προέτρεψαν τους αξιωματούχους να κλείσουν την αγορά, γνωστή ως Extreme Market Tomohon. Τώρα, η πανδημία του κορωνοϊού τους δίνει έναν άλλο λόγο να πιέσουν τους αξιωματούχους να αναλάβουν επιτέλους δράση. «Η αγορά είναι σαν μια καφετέρια για παθογόνα», δήλωσε ο επικεφαλής εμπειρογνώμονας της ειδικής ομάδας κορωνοϊών της Ινδονησίας, Wiku Adisasmito, ο οποίος παρότρυνε την κυβέρνηση να κλείσει τις αγορές άγριας ζωής της χώρας. «Η κατανάλωση άγριων ζώων είναι όπως το παιχνίδι με τη φωτιά».

Το πρώτο κύμα κρουσμάτων στο παγκόσμιο ξέσπασμα συνδέθηκε με μια αγορά στη Γουχάν της Κίνας, όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα και θεωρείται πως δημιουργήθηκε μια ευκαιρία για το άλμα του ιού στους ανθρώπους. Ο ιός SARS, ο οποίος σκότωσε 800 ανθρώπους παγκοσμίως, πιστεύεται ότι προήλθε από νυχτερίδες πριν εξαπλωθεί σε μια αγορά στην Κίνα και τελικά μολύνει ανθρώπους το 2002.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!