Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος
[Lifo]: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

[Lifo]: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

Πέθανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ιδρυτής του ομώνυμου εκδοτικού οίκου

Έφυγε το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου 2020 από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο Κυριάκος Ι. Παπαδόπουλος, ιδρυτής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε μαζί με τον πατέρα του να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953. Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους, «έσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα “Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος” έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι “Ιστορίες με τη Λιλίκα” και “Τόξο” που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα».

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 15:00, στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας. Την ίδια μέρα τα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά. Η οικογένεια παρακαλεί όσους επιθυμούν –αντί στεφάνων– να πραγματοποιήσουν δωρεές στo Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!