Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για κατάληψη σε ξενοδοχείο – Αποζημίωση 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια
[Lifo]: ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για κατάληψη σε ξενοδοχείο – Αποζημίωση 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια

[Lifo]: ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για κατάληψη σε ξενοδοχείο – Αποζημίωση 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

Το ποσό των 312.500 ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελλάδα, σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που τελούσε υπό κατάληψη για μία τριετία, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Αλίκη Παπαχελά, είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της κατάληψης. Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα δικαιώνει την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Η προσφυγή αφορούσε στο δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Παπαχελά και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους»

Παράλληλα το δικαστήριο «έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (δικαίωμα στην ιδιοκτησία). Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!