Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: DW: Η επόμενη μέρα μετά τη διάλυση της ιταλικής κυβέρνησης
[Lifo]: DW: Η επόμενη μέρα μετά τη διάλυση της ιταλικής κυβέρνησης

[Lifo]: DW: Η επόμενη μέρα μετά τη διάλυση της ιταλικής κυβέρνησης

Ο Ματτέο Ρέντσι απέσυρε τις δυο υπουργούς του από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι η συνεργασία με τον Κόντε σταματά λόγω ασυνεννοησίας. Τι αναμένεται τώρα;

Την επόμενη μέρα μετά τη διάλυση της ιταλικής κυβέρνησης σκιαγραφεί σε άρθρο της η Deutsche Well, σημειώνοντας πως παρά τις προσπάθειες του Τζουζέπε Κόντε η κρίση δεν αποφεύχθηκε, καθώς ο Ματτέο Ρέντσι απέσυρε τις δυο υπουργούς του από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι η συνεργασία με τον Κόντε σταματά λόγω ασυνεννοησίας.

«Τώρα τι ακριβώς αναμένεται να συμβεί;», διερωτάται η Dw και συνεχίζει: «Η αντιπολίτευση ζητά επίμονα από τον Κόντε να μεταβεί στην γερουσία και στην βουλή και να πει στο κοινοβούλιο τι θέλει να πράξει. Η συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα στο επόμενο σαρανταοκτάωρο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να κατηγορήσει τον Ρέντσι για ανευθυνότητα και να υπογραμμίσει ότι η πολιτική αστάθεια που προκάλεσε, δημιουργεί τεράστια ζημιά στην χώρα».

Παράλληλα όμως η κυβέρνηση Κόντε πρέπει ακόμη να καθορίσει τις λεπτομέρειες των μέτρων οικονομικής στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες καφέ- μπαρ και εστιατορίων που επλήγησαν από την νέα οικονομική κρίση. Ποιος δηλαδή δικαιούται να λάβει τη βοήθεια αυτή και βάσει ποιων ακριβώς κριτηρίων. Αλλά ο Κόντε τελεί ουσιαστικά υπό παραίτηση και είναι σαφές ότι πρόκειται για αγώνα ενάντια στο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!