Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Δώρο Πάσχα: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η καταβολή -Πώς θα γίνει η διαδικασία
[Lifo]: Δώρο Πάσχα: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η καταβολή -Πώς θα γίνει η διαδικασία

[Lifo]: Δώρο Πάσχα: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η καταβολή -Πώς θα γίνει η διαδικασία

Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν το δώρο Πάσχα και στη συνέχεια θα πάρουν το ποσοστό από το κράτος

Το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που προχώρησαν σε αναστολή συμβάσεων, λόγω του κορωνοϊού.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 30 Ιουνίου στους εργαζόμενους το σύνολο του δώρου Πάσχα- δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον εργοδότη, όσο και εκείνον που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν τη σχετική δήλωση από την 1η έως τις 10 Ιουλίου, στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν από το κράτος το ποσοστό που αναλογεί στις ημέρες αναστολής.

Τα 13 βήματα της διαδικασίας

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διαδικασία για το δώρο Πάσχα είναι η εξής:

1. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες, καταχωρίζουν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) το επίδομα εορτών Πάσχα. Τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον εργοδότη καταχωρίζονται στον κωδικό τύπου αποδοχών 03 και στην ίδια Α.Π.Δ. σε κωδικό ειδικού τύπου αποδοχών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, καταχωρίζονται τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!