Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογιστεί για εργαζομένους σε αναστολή- Τι προβλέπει ρύθμιση
[Lifo]: Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογιστεί για εργαζομένους σε αναστολή- Τι προβλέπει ρύθμιση

[Lifo]: Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογιστεί για εργαζομένους σε αναστολή- Τι προβλέπει ρύθμιση

Ρύθμιση φέρνει αλλαγές στον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων , για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή, προβλέπει ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει και πως θα γίνει η αναπλήρωση με υπερωρίες, σε περίπτωση που εργαζόμενος μπει σε καραντίνα.

Σε ό,τι αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, η ρύθμιση αναφέρει πώς θα γίνει ο υπολογισμός του για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή. Συγκεκριμένα, το ποσό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας καταβάλλεται από το κράτος, αλλά αυτό θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού (και όχι τον μισθό). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikaiologitika:

1. α) Οι επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, καταβάλλουν το επίδομα εορτών Χριστουγέννων κατά τον χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ. 19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 742).

β) Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σύμβαση των απασχολουμένων στις ανωτέρω επιχειρήσεις – εργοδότες τίθεται σε αναστολή και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, εξαιρουμένων των διαστημάτων αναστολής, δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, το επίδομα εορτών Χριστουγέννων καταβάλλεται μειωμένο, λαμβάνοντας υπόψη για τον υπολογισμό του, σύμφωνα με την παρ. 3α του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 19040/7.12.1981 κοινής υπουργικής απόφασης, τον χρόνο διάρκειας της εργασιακής σύμβασης έως την αναστολή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!