Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Μινεάπολη δεσμεύεται να «διαλύσει» την αστυνομία, σε μια ιστορική κίνηση
[Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Μινεάπολη δεσμεύεται να «διαλύσει» την αστυνομία, σε μια ιστορική κίνηση

[Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Μινεάπολη δεσμεύεται να «διαλύσει» την αστυνομία, σε μια ιστορική κίνηση

Δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στη διάλυση της αστυνομίας

Η αστυνομία στη Μινεάπολη θα διαλυθεί και θα αντικατασταθεί με ένα νέο σύστημα για τη δημόσια ασφάλεια, δεσμεύθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, σε μια ιστορική κίνηση μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ .

Το τελευταίο διάστημα, μαζί με το κύμα των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του 46χρονου στη Μινεάπολη, δυναμώνουν και οι φωνές για περιορισμό της χρηματοδότησης της αστυνομίας. Μιλώντας σε συγκέντρωση την Κυριακή, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στη Μινεάπολη δήλωσε ότι η πλειοψηφία των μελών είναι υπέρ της διάλυσης και κατάργησης της αστυνομικής υπηρεσίας και της δημιουργίας ενός εναλλακτικού μοντέλου για την ασφάλεια της κοινότητας.

«Στη Μινεάπολη και σε πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα αστυνόμευσης δεν κρατά ασφαλείς τις κοινότητές μας», είπε η Λίσα Μπέντερ, πρόεδρος του συμβουλίου της πόλης. «Οι προσπάθειές μας για σταδιακή μεταρρύθμιση απέτυχαν. Η δέσμευσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι ασφαλές κάθε μέλος της κοινότητάς μας και να πούμε την αλήθεια: ότι η αστυνομία στη Μινεάπολη δεν το κάνει αυτό. Η δέσμευσή μας είναι να τερματίσουμε την αστυνόμευση όπως την ξέρουμε και να δημιουργήσουμε συστήματα δημόσιας ασφάλειας που πραγματικά μας κρατούν ασφαλείς», συμπλήρωσε.

Εννέα από τα 12 μέλη του δημοτικού συμβουλίου συντάχθηκαν με αυτό το σχέδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!