Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Μέτρα κατά των επικίνδυνων τακτικών της αστυνομίας, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
[Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Μέτρα κατά των επικίνδυνων τακτικών της αστυνομίας, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

[Lifo]: Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Μέτρα κατά των επικίνδυνων τακτικών της αστυνομίας, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Πολιτείες και πόλεις παίρνουν μέτρα κατά αμφιλεγόμενων τακτικών της αστυνομίας

Ενώ οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν στις ΗΠΑ για 11η ημέρα, αρκετές πόλεις και πολιτείες αναθεωρούν αμφιλεγόμενες τακτικές της αστυνομίας.

Στη Μινεάπολη, όπου δολοφονήθηκε ο Φλόιντ, ο δήμος αποφάσισε να απαγορεύσει το κεφαλοκλείδωμα ή όποιο άλλο περιορισμό στον λαιμό. Παράλληλα, απαιτεί από τους αστυνομικούς να προσπαθούν να σταματήσουν συναδέλφους τους που βλέπουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Αυτό είναι η πρώτη αλλαγή που γίνεται στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του 46χρονου. Η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μινεσότα, Ρεμπέκα Λουσέρο, τόνισε ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες προκειμένου να σταματήσουν να υποφέρουν πολίτες από τον «συστημικό και θεσμικό ρατσισμό». «Αυτή είναι μόνο η αρχή», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά και γρήγορα.

«Δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα»

Στην Καλιφόρνια, ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ έδωσε εντολή να σταματήσει να διδάσκεται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της αστυνομίας η λαβή στον λαιμό που κόβει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. «Δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα», τόνισε για αυτή την πρακτική. Πρόκειται για λαβή που ήδη απαγόρευσαν 15 υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο Σαν Ντιέγκο.

Παράλληλα, ο Νιούσομ τάχθηκε κατά της χρήσης χημικών και πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών. «Έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά, να μην παρενοχλούνται, να μην τους ρίχνουν πλαστικές σφαίρες ή χημικά», δήλωσε ο κυβερνήτης και ανακοίνωσε ότι θα θεσπιστούν στάνταρντ που θα ισχύουν σε όλη την Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση διαδηλωτών από την αστυνομία.

Στο Σιάτλ από την άλλη, ο δήμαρχος της πόλης απαγόρευσε τη χρήση χημικών από την αστυνομία για 30 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!