Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο σήμερα η αποφυλάκιση Κορκονέα
[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο σήμερα η αποφυλάκιση Κορκονέα

[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο σήμερα η αποφυλάκιση Κορκονέα

Συζητείται στον Άρειο Πάγο η απόφαση αναίρεσης του Μικτού Ορκωτού Λαμίας που «έσπασε» τα ισόβια

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού στην δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου , που οδήγησε στη δραστική μείωση της ποινής και κατά συνέπεια, στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα , κρίνει αυτή την ώρα το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο Άρειος Πάγος συζητά σήμερα την αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αναγνωρίσθηκε στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου , το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» και του επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 13 ετών.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Ωστόσο, η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού επέτρεψε στη συνέχεια, την αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού. Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο ταχθεί υπέρ της αναίρεσης της απόφασης, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, με άλλη σύνθεση αυτή τη φορά, για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας άσκησε αναίρεση κατά της Απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, περί «προτέρου συννόμου βίου».

Σύμφωνα με τον κ. Πλώτα, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν την δολοφονία.

«Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έδωσε, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, που αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως» ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!