Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για τις απαντήσεις της AstraZeneca- Δεν είναι αποδεκτό το νέο χρονοδιάγραμμα
[Lifo]: Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για τις απαντήσεις της AstraZeneca- Δεν είναι αποδεκτό το νέο χρονοδιάγραμμα

[Lifo]: Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για τις απαντήσεις της AstraZeneca- Δεν είναι αποδεκτό το νέο χρονοδιάγραμμα

Η ΕΕ θέλει να ξέρει πόσες δόσεις έχουν παραχθεί και αν έχουν γίνει παραδόσεις

Τη δυσαρέσκεια της Κομισιόν από τις απαντήσεις που έδωσε η AstraZeneca , αναφορικά με τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό, εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Η ΕΕ θέλει να γνωρίζει ακριβώς πόσες δόσεις έχουν παραχθεί από την AstraZeneca και πού έως τώρα και αν έχουν γίνει παραδόσεις και σε ποιους.

«Γνωρίζετε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται επί του παρόντος στα τελικά στάδια της διαδικασίας έγκρισης από τον EMA. Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ο EMA θα μπορούσε να συστήσει την έγκριση έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα αναφορικά με τον εφοδιασμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Στέλλα Κυριακίδου.

Την περασμένη Παρασκευή η AstraZeneca αιφνιδιαστικά ενημέρωσε την Κομισιόν και τις χώρες- μέλη της ΕΕ ότι σκοπεύει να προμηθεύσει σημαντικά λιγότερες δόσεις τις προηγούμενες εβδομάδες, σε σύγκριση με ό,τι είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί, σημειώνει η Επίτροπος Υγείας.

«Αυτό το νέο χρονοδιάγραμμα δεν είναι αποδεκτό από την ΕΕ», τονίζει και συμπληρώνει ότι για αυτό τον λόγο με επιστολή της κάλεσε την εταιρεία να απαντήσει σημαντικά και σοβαρά ερωτήματα. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΕΕ προ-χρηματοδότησε την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου.

«Η ΕΕ θέλει να γνωρίζει ακριβώς πόσες δόσεις έχουν παραχθεί από την AstraZeneca και πού έως τώρα και αν έχουν γίνει παραδόσεις και πού», επισημαίνει η Επίτροπος Υγείας και υπογραμμίζει ότι έως τώρα «οι απαντήσεις της εταιρείας δεν είναι ικανοποιητικές».

Η ΕΕ θέλει οι δόσεις που έχουν παραγγελθεί και προ-χρηματοδοτηθεί να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατόν» τονίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!