Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δημοσκόπηση για κορωνοϊό: Οι πολίτες φοβούνται περισσότερο τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία
[Lifo]: Δημοσκόπηση για κορωνοϊό:  Οι πολίτες φοβούνται περισσότερο τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία

[Lifo]: Δημοσκόπηση για κορωνοϊό: Οι πολίτες φοβούνται περισσότερο τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία

Όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της PULSE, η οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία απασχολεί περισσότερο την ελληνική κοινή γνώμη

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως προκαλούν μεγαλύτερο φόβο στους Έλληνες πολίτες, απ’ότι η διασπορά του ιού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία απασχολεί περισσότερο την κοινή γνώμη, αν και τα αποτελέσματα ποικίλλουν βάσει ηλικιακής κατανομής των ερωτηθέντων.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Ειδικότερα, σχετικά με το πώς θα επηρεάσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους τους προσεχείς μήνες, το 66% των ερωτηθέντων συνολικά εκτιμά αρκετά (32%) έως πολύ (34%), το 15% μέτρια, και το 13% λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (5%) ενώ το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Ως προς το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας, το 63% απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Στα ευρήματα της δημοσκόπησης αποτυπώνονται οι διαφορετικές προετεραιότητες κάθε ηλικιακής ομάδας, καθώς περίπου επτά στους δέκα ηλικιωμένους (73%) δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ από τις επιπτώσεις της νόσου στην υγεία, ενώ στους νέους περίπου το ίδιο ποσοστό (73% των ερωτώμενων) δίνει έμφαση στα οικονομικά, δηλαδή ανησυχεί ότι η πανδημία και τα μέτρα θα επηρεάσουν αρκετά έως πολύ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους το επόμενο διάστημα.

Στην ερώτηση κατά πόσο θα εφαρμόζουν οι περισσότεροι συμπολίτες τις νέες οδηγίες προφύλαξης μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων,το 44% συνολικά απαντά από αρκετά (8%) έως πολύ (36%), το 34% εκτιμά μέτρια, το 17% συνολικά από ελάχιστα έως καθόλου (7%) έως λίγο (10%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!