Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Σε δημοπρασία γυαλιά του Γκάντι – Βρέθηκαν να «κρέμονται» έξω από γραμματοκιβώτιο
[Lifo]: Σε δημοπρασία γυαλιά του Γκάντι – Βρέθηκαν να «κρέμονται» έξω από γραμματοκιβώτιο

[Lifo]: Σε δημοπρασία γυαλιά του Γκάντι – Βρέθηκαν να «κρέμονται» έξω από γραμματοκιβώτιο

Έως και 19.000 δολάρια αναμένεται να αποφέρει ένα ζευγάρι γυαλιών που άνηκε στον Μαχάτμα Γκάντι

Ένα ζευγάρι γυαλιών που πιστεύεται ότι άνηκε στον Μαχάτμα Γκάντι , αναμένεται να δημοπρατηθεί για περίπου 19.000 δολάρια, αφού αφέθηκε σε ένα γραμματοκιβώτιο σε μια πολυσύχναστη βιομηχανική περιοχή.

Πριν από έναν μήνα περίπου, Andy Stowe, δημοπράτης, έλεγξε τα γραμματοκιβώτια στο γραφείο του – που βρίσκεται στο Μπρίστολ – στη νοτιοδυτική Αγγλία. «Είδα έναν φάκελο κυριολεκτικά να κρέμεται έξω από το γραμματοκιβώτιό μας», δήλωσε στο CNN. Όταν ένας συνάδελφός του άνοιξε το φάκελο, ανακάλυψε το ασυνήθιστο περιεχόμενο, ένα ζευγάρι κυκλικών γυαλιών με χρυσό σκελετό.

Μέσα στο φάκελο υπήρχε ένα σημείωμα που ανέφερε: «Άνηκαν στον Γκάντι και δόθηκαν στον θείο μου». Ο Stowe δήλωσε στο CNN ότι κάλεσε τον αριθμό τηλεφώνου που βρήκε στο σημείωμα και εντόπισε τον πωλητή του αντικειμένου, έναν ηλικιωμένο που ζούσε στην περιοχή. Ο άνδρας υποστήριξε ότι τα γυαλιά πέρασαν στην κατοχή μέσω του θείου του, ο οποίος του είχε πει πως του προσφέρθηκαν από τον ίδιο Γκάντι όταν εργαζόταν στη Νότια Αφρική. Ο θείος του άνδρα εργαζόταν για την British Petroleum, εκείνη την εποχή, αναφέρει η East Bristol Auctions και πιθανότατα προσφέρθηκαν από τον Γκάντι σε περιοδεία του.

«Ελέγξαμε τις ημερομηνίες και όλες ταιριάζουν, ακόμη και εκείνη κατά την οποία ο Γκάντι ξεκίνησε να φορά γυαλιά» υποστηρίζει o Stow μιλώντας στο BBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!