Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο έντονος διάλογος προέδρου και εισαγγελέως – «Αυτή είναι η πρόταση για όλους;»
[Lifo]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο έντονος διάλογος προέδρου και εισαγγελέως – «Αυτή είναι η πρόταση για όλους;»

[Lifo]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο έντονος διάλογος προέδρου και εισαγγελέως – «Αυτή είναι η πρόταση για όλους;»

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε την πρόταση της εισαγγελέως

Έντονη στιχομυθία αντάλλαξαν το πρωί η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, με την εισαγγελέα έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής πήρε σήμερα μία αναπάντεχη τροπή όταν η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε την πρόταση της εισαγγελέως αναστολή των ποινών για όλους τους ενόχους της δίκης, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με την έναρξη της διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος είπε πως το δικαστήριο επιθυμεί να θέσει δύο ζητήματα όσον αφορά τη χθεσινή πρόταση της κ. Οικονομου.

Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ της προέδρου και της εισαγγελέα είναι ο εξής:

Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των καταδικασθέντων είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων….Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και 11 ακόμη καταδικασθέντες (τους αναφέρει ονομαστικά ) …. Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Όπως για παράδειγμα όσοι καταδικάσθηκαν για την ανθρωποκτονία Λουκμάν κα. Κατά τούτο, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!