Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δικαστήριο διέταξε τον πρόεδρο Μπολσονάρου να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους
[Lifo]: Δικαστήριο διέταξε τον πρόεδρο Μπολσονάρου να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους

[Lifo]: Δικαστήριο διέταξε τον πρόεδρο Μπολσονάρου να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει εμφανιστεί επανειλημμένα χωρίς μάσκα, προκαλώντας έντονη κατακραυγή

Δικαστής στη Βραζιλία διέταξε τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου να φορά μάσκα προστασίας σε δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας, Μπραζίλια, και των γύρω περιοχών.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος έχει δεχθεί έντονη κριτική επειδή υποτιμά τον κίνδυνο της έκθεσης στον κορωνοϊό, τον οποίο είχε απορρίψει ως «ελαφρύ κρυολόγημα» στην αρχή της πανδημίας.

Η Βραζιλία κατέχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (1.1 εκατομμύρια) και σχετικών θανάτων (51.000) στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Παρά τα υψηλά ποσοστά, ο πρόεδρος Μπολσονάρου έχει εμφανιστεί επανειλημμένα δημοσίως χωρίς να φορά μάσκα, ενώ χαιρετά υποστηρικτές του.

Σε μια συγκέντρωση, κάμερες τον κατέγραψαν να βήχει χωρίς να καλύπτει το στόμα του και μια άλλη φορά να φτερνίζεται στο χέρι του, πριν προβεί σε χειραψία με μια ηλικιωμένη γυναίκα αμέσως μετά.

Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική στις 30 Απριλίου και ο σχετικός κανονισμός προβλέπει την κάλυψη του στόματος και της μύτης σε όλους τους δημόσιους χώρους, μεταξύ άλλων μέσα μαζικής μεταφοράς, καταστήματα και άλλες εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Στις 11 Μαΐου, ο κανονισμός έγινε ακόμη πιο αυστηρός, επιφέροντας πρόστιμο 2.000 Ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 340 ευρώ) ημερησίως σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Renato Borelli, σημαίνει πως ο Μπολσονάρου δεν αποτελεί εξαίρεση και πως ο πρόεδρος και άλλοι δημόσιοι αξιωματούχοι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρούνται επίσης με το ανάλογο πρόστιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!