Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Διεθνής εγκληματική οργάνωση «άρπαξε» 12 εκατ. δολάρια από 30 τράπεζες των ΗΠΑ
[Lifo]: Διεθνής εγκληματική οργάνωση «άρπαξε» 12 εκατ. δολάρια από 30 τράπεζες των ΗΠΑ

[Lifo]: Διεθνής εγκληματική οργάνωση «άρπαξε» 12 εκατ. δολάρια από 30 τράπεζες των ΗΠΑ

Πώς βρήκαν την «αχίλλειο πτέρνα» στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – Ήθελαν να επενδύσουν στη Μύκονο – 105 συλλήψεις

Ένα διεθνές οργανωμένο έγκλημα απάτης με τραπεζικές κάρτες, με μέλη κυρίως ελληνικής καταγωγής, έφερε στο φως η επιχείρηση με την ονομασία SECRETO.

Τα μέλη διεθνούς κυκλώματος, είχαν να καταφέρει να αποσπάσουν 12.000.000 δολάρια από τουλάχιστον 30 τράπεζες σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τα τρωτά σημεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Αμερικής.

Ηθελαν να ανοίξουν έδρα στη Μύκονο

Ως έδρα των παράνομων δραστηριοτήτων τους είχαν καθιερώσει συγκεκριμένα ένα ξενοδοχείο στην πόλη Miajadas, στην Ισπανία. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία της Ισπανίας, το κύκλωμα ήταν στη διαδικασία ανοίγματος μιας άλλης έδρας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Grän (Αυστρία) και ενός άλλου στο νησί της Μυκόνου (Ελλάδα).

Συνελήφθησαν 105 άτομα

Η επιχείρηση SECRETO, η οποία ξεκίνησε το 2019, οδήγησε στη σύλληψη 105 ατόμων, εκ των οποίων τα 13 στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol, με τη συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών των Η.Π.Α, της Εθνική Αστυνομίας της Ισπανίας, της ΕΛ.ΑΣ καθώς και αστυνομικών δυνάμεων της Αυστρίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας , της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Αρχηγός ένας Αλβανός που κυκλοφορούσε με στοιχεία Ελληνα πολίτη

Κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκεκριμένο ρόλο. Αρχηγός φέρεται να ήταν ένα άτομο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία. Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με στοιχεία Έλληνα πολίτη που ζει στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!