Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Ο συναγερμός ξύπνησε τους αστροναύτες μέσα στη νύχτα
[Lifo]: Διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Ο συναγερμός ξύπνησε τους αστροναύτες μέσα στη νύχτα

[Lifo]: Διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Ο συναγερμός ξύπνησε τους αστροναύτες μέσα στη νύχτα

Επεισοδιακή νύχτα είχε το πλήρωμα του ISS

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ξύπνησαν μέσα στο σκοτάδι από συναγερμό για διαρροή αέρα στο κενό του Διαστήματος.

Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το πλήρωμα του ISS αναγκάστηκε να απομονωθεί στο ρωσικό τμήμα του σταθμού, αναζητώντας την συνεχιζόμενη διαρροή που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ύστερα από μεταμεσονύκτιες έρευνες, εντοπίστηκέ τελικά ένα σημείο διαφυγής και αποδείχτηκε πως οι εσφαλμένες μετρήσεις πίεσης που έθεσαν σε λειτουργία των συναγερμό, οφείλονταν στην απότομη πτώση θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη NASA.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την πρώτη φορά που διαπιστώθηκε διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το πρόβλημα φαίνεται πως παραμένει. Στελέχη της NASA διαβεβαιώνουν ωστόσο πως η διαρροή παραμένει σχετικά μικρή και δεν απειλεί την ζωή στον ISS.

Την Πέμπτη, η NASA θα στείλει με την επόμενη διαστημική κάψουλα επιπλέον δεξαμενές αέρα και, όσο οι απώλειες από τον Σταθμό παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα, το πλήρωμα των αστροναυτών θα είναι καλυμμένο μέχρι τα τέλη της Άνοιξης.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός ξύπνησαν από τον συναγερμό το βράδυ της Δευτέρας και σφράγισαν βιαστικά τις καταπακτές μεταξύ διαφορετικών τμημάτων. Το πλήρωμα θα συνεχίσει τώρα να ψάχνει στον χώρο για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα πιθανά σημεία διαφυγής αέρα, από χώρους στο ρωσικό τμήμα.

«Ακόμα ψάχνουμε για τον ψύλλο στα άχυρα, αλλά αντί για διαφορετικούς σωρούς, τώρα έχουμε μάλλον περιοριστεί μόνο σε έναν σωρό άχυρα», σχολίασε χαριτολογώντας ο υποδιευθυντής του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Κένι Τοντ.

Σε δύο εβδομάδες, δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στις 31 Οκτωβρίου θα ανέβουν ακόμη τρεις Αμερικανοί και ένας Ιαπωνέζος αστροναύτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!