Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Διαμάχη για τις μάσκες στα σχολεία: «Δείτε τα παιδιά στα νοσοκομεία» – Αντιδράσεις από γονείς για τη χρήση
[Lifo]: Διαμάχη για τις μάσκες στα σχολεία: «Δείτε τα παιδιά στα νοσοκομεία» – Αντιδράσεις από γονείς για τη χρήση

[Lifo]: Διαμάχη για τις μάσκες στα σχολεία: «Δείτε τα παιδιά στα νοσοκομεία» – Αντιδράσεις από γονείς για τη χρήση

Ο υπουργός Υγείας απάντησε σε όσους γονείς αμφισβητούν την χρήση μάσκας στα σχολεία

Βασική προτεραιότητα των επιστημόνων αλλά της κυβέρνησης αποτελεί η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στα σχολεία , που τονίζουν πως η μάσκα αποτελεί φάρμακο στην πανδημία, καθησυχάζοντας τους γονείς που αντιδρούν στη χρήση τους.

Ο ΕΟΔΥσε επικαιροποιημένες οδηγίες που έδωσε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με πολλούς γονείς ωστόσο να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, πραγματοποιώντας χθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της χρήσης στα σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τις περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα.

Εκατοντάδες γονείς καίγοντας και ποδοπατώντας μάσκες εξέφρασαν την αντίδραση τους στην απόφαση να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκα στα σχολεία. Μάλιστα κάποιοι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε τις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η χρήση μάσκας ώστε να μπορούν τα παιδιά να πάνε στα σχολεία τους και να μην βρίσκονται στο σπίτι τους και κάνουν τηλεκπαίδευση.

Επίσης, σημείωσε ότι τους όρους που θα γίνονται τα μαθήματα τους καθορίζει η Πολιτεία και φέτος έχει αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές.

«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα κλείσουν»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χαρακτήρισε λυπηρές τις εικόνες των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από γονείς, λέγοντας πως «η χρήση μάσκας σώζει ζωές και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας». Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι είναι απολύτως ασφαλής για τα παιδιά και έφερε ως παράδειγμα εκείνα που είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα για 2 χρόνια.

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκου Σύψα, που σχολίασε πως μόνο σε περίπτωση ακραίων μέτρων μπορεί να ξανακλείσουν τα σχολεία.

«Απόλυτοι δεν μπορούμε να είμαστε, αλλά πιστεύω ότι τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια και γιατί πρέπει να ανοίξουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!