Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δερμιτζάκης: Προς 4.000 κρούσματα την άλλη εβδομάδα – Αυστηρά μέτρα τώρα και παντού
[Lifo]: Δερμιτζάκης: Προς 4.000 κρούσματα την άλλη εβδομάδα – Αυστηρά μέτρα τώρα και παντού

[Lifo]: Δερμιτζάκης: Προς 4.000 κρούσματα την άλλη εβδομάδα – Αυστηρά μέτρα τώρα και παντού

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη, που προτείνει δέσμη μέτρων με ισχύ πολλών μηνών και καθολική εφαρμογή

Προβλέψεις για 3.000-4.000 κρούσματα κορωνοϊού μέσα στην επόμενη εβδομάδα έκανε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης , προτείνοντας μια δέσμη μέτρων με ισχύ πολλών μηνών, που θα εφαρμοστεί οριζόντια σε όλη τη χώρα, και όχι ανάλογα με το επίπεδο «συναγερμού».

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε καμπύλες αύξησης, οι οποίες θυμίζουν τις ευρωπαϊκές καμπύλες. Πάμε γρήγορα προς μεγάλους αριθμούς. Από τη στιγμή που βλέπουμε διπλασιασμό κρουσμάτων σε διάστημα 5-7 ημερών, σε μια εβδομάδα οι αριθμοί μπορεί να φτάσουν τα 3.000-4.000. Αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορη αύξηση και δεν μπορούμε να κάνουμε γύρους δοκιμών με μέτρα και να περιμένουμε να δούμε αν θα δουλέψουν για να πάρει τα επόμενα. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να ληφθεί η τελευταία, η πιο βαριά δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown. Πρέπει να περάσουμε μπροστά από τον ιό», σημείωσε.

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης τάχθηκε επίσης υπέρ του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Νομίζω ότι η πρόταση της επιτροπής να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις κόκκινες περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!