Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δερμιτζάκης: «Πριν κλείσουν επιχειρήσεις, πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία»
[Lifo]: Δερμιτζάκης: «Πριν κλείσουν επιχειρήσεις, πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία»

[Lifo]: Δερμιτζάκης: «Πριν κλείσουν επιχειρήσεις, πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία»

«Πρώτα να σταματήσει η θεία κοινωνία και μετά να κλείσουν μαγαζιά»

«Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία », σχολίασε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης .

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψη πως δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

«Έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας, ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την θεία κοινωνία; Το θεωρώ απαράδεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αντιπρότεινε να γίνεται η θεία κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που – όπως είπε – έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

«Έχουν κλείσει όλες οι εκκλησίες στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Γερμανία. Επομένως είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες εκκλησίες στον κόσμο να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της θείας κοινωνίας, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι, να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα είναι η ευελιξία που θα δείξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!