Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δανία: Μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο που άνοιξε ξανά – «Είναι δύσκολο να μην αγκαλιαζόμαστε»
[Lifo]: Δανία: Μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο που άνοιξε ξανά – «Είναι δύσκολο να μην αγκαλιαζόμαστε»

[Lifo]: Δανία: Μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο που άνοιξε ξανά – «Είναι δύσκολο να μην αγκαλιαζόμαστε»

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Δανίας προσαρμόζονται σε μία νέα καθημερινότητα

«Είναι δύσκολο να μην αγκαλιαζόμαστε», εξομολογούνται μαθητές δημοτικού σχολείου στο Lynghøj της Δανίας , όπου η καθημερινότητά τους έχει πλέον αλλάξει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού .

«Όταν επέστρεψαν υλοποιήσαμε πολλές δραστηρίοτητες ώστε να μην ανησυχούν (οι μαθητές) για τον ιό. Αλλά δεν ανησυχούσαν», αναφέρει, στο αφιέρωμα του BBC για την «επόμενη ημέρα» των σχολείων στη Δανία, η εκπαιδευτικός Camilla Hogstad. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουν επιστρέψει στις αίθουσες εδώ και έναν μήνα περίπου.

Ωστόσο το σχολικό πρόγραμμα έχει αναδιαμορφωθεί. Κάθε μαθητής μπορεί να έχει περιορισμένες επαφές, ενώ πλένει τα χέρια του περίπου πέντε ή έξι φορές την ημέρα. Ο αριθμός μαθητών ανά τάξη υποδιπλασιάστηκε και κόκκινες κορδέλες χωρίζουν τις αίθουσες. Οι διαχωρισμοί ισχύουν και στις αυλές όπου οι μαθητές παίζουν σε ολιγάριθμες ομάδες.

Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία, με πολλούς γονείς να εκφράζουν αρχικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική απόφαση . Η χώρα εισήλθε αυτή την εβδομάδα στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των εμπορικών κέντρων.

«Απίθανο» ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Η Δανία «είναι πολύ απίθανο» να πληγεί από ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, εκτιμά ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, μετά την παρουσίαση χθες των σχεδίων της κυβέρνησης για αύξηση της διενέργειας διαγνωστικών τεστ και για ένα σύστημα εντοπισμού επαφών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!