Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: CNN: Τι συνέβη στην Σαντορίνη όταν σταμάτησαν οι «μηχανές του τουρισμού»
[Lifo]: CNN: Τι συνέβη στην Σαντορίνη όταν σταμάτησαν οι «μηχανές του τουρισμού»

[Lifo]: CNN: Τι συνέβη στην Σαντορίνη όταν σταμάτησαν οι «μηχανές του τουρισμού»

Εκτενές αφιέρωμά για όσα άλλαξαν στο δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων λόγω lockdown, χωρίς κρουαζιερόπλοια και ανοικτά ξενοδοχεία

«Υπάρχει λόγος που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ταξίδεψε αεροπορικώς στην Σαντορίνη στα μέσα του μήνα, θέλοντας να ανακοινώσει το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα», σχολιάζει το CNN σε εκτενές αφιέρωμά του για όσα άλλαξαν στο δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων.

«Όταν ο ήλιος του απογεύματος πέφτει πίσω από τον κρατήρα του ανενεργού ηφαιστείου, μέρος του οποίου διαμορφώνει το νησί, είναι μία ευκαιρία για τις πιο ρομαντικές και όμορφες φωτογραφίες στον πλανήτη. Είναι μία εικόνα που βοηθά την Σαντορίνη να παραμένει το νησί με τους περισσότερους επισκέπτες, καθώς δέχεται ακόμα και δύο εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Πολλοί καταφτάνουν σε γιγάντια κρουαζιερόπλοια που συνήθως ρίχνουν άγκυρα στην μέση του φυσικού όρμου από κάτω».

«Το νησί θα υποδεχτεί επισκέπτες από πτήσεις του εξωτερικού από την 1η Ιουλίου αλλά τα μέτρα για τον κορωνοϊό σημαίνουν πως οι αριθμοί θα είναι πολύ μικρότεροι από παλιά και τα κρουαζιερόπλοια δεν θα επιστρέψουν σύντομα. Και ενώ αυτό σημαίνει πολύ «βάρβαρους καιρούς» για κάποιες επιχειρήσεις, άλλοι απολαμβάνουν την προοπτική μιας νέας εποχής για το νησί, στην οποία η ομορφιά της Σαντορίνης μπορεί να ακμάσει χωρίς να μετατραπεί σε μία μηχανή που απλώς φέρνει χρήματα».

«Ο αντίκτυπος της καραντίνας λόγω Covid υπήρξε ήδη δραματικός για έναν προορισμό που στηρίζεται κατά 90% στον τουρισμό για τα έσοδά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!