Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού
[Lifo]: To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού

[Lifo]: To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού

Απολύθηκαν συνολικά 4.679 εργαζόμενοι

Το διάσημο Cirque du Soleil απολύει προσωρινά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους του καθώς όλα τα σόου του παγκοσμίως έχουν ακυρωθεί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού .

Το Cirque du Soleil έκλεισε όλες τους τις δραστηριότητες απολύοντας το 95% των εργαζομένων του. Συνολικά απολύθηκαν 4.679 εργαζόμενοι ενώ παρέμεινε ένα 5%, δηλαδή μόλις 259 υπάλληλοι που θα «τρέχουν» τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας.

Από τους 1.543 υπαλλήλους που εργάζονται στο κεντρικό γραφείο στο Μόντρεαλ, 1.373 έχουν απολυθεί. Από τους 259 υπαλλήλους που εξακολουθούν να εργάζονται, 170 βρίσκονται στην έδρα του στο Μόντρεαλ, ενώ άλλοι 89 εξακολουθούν να απασχολούνται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 39 στο Λας Βέγκας και στο Ορλάντο.

«Η απόφαση αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή» δήλωσε ο επικεφαλής Daniel Lamarre. «Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν επίδομα διακοπών, προσωρινή ασφαλιστική κάλυψη και πρόσβαση στο δίκτυο στήριξης εργαζομένων. Όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψουμε» πρόσθεσε ο Daniel Lamarre.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία τσίρκο του Μόντρεαλ αναγκάστηκε να αναβάλλει όλα τα σόου σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό. Ανακοίνωσε δε ότι θα ξαναξεκινήσει τις προσλήψεις όταν αρχίσουν οι νέες παραγωγές.

Αρνητική αξιολόγηση από τον Moody’s

Την Τετάρτη, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το Cirque du Soleil, λέγοντας ότι έχει αρνητική προοπτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!