Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Χονγκ Κονγκ: Αφαιρούνται τα φιλοδημοκρατικά βιβλία από τις δημόσιες βιβλιοθήκες
[Lifo]: Χονγκ Κονγκ: Αφαιρούνται τα φιλοδημοκρατικά βιβλία από τις δημόσιες βιβλιοθήκες

[Lifo]: Χονγκ Κονγκ: Αφαιρούνται τα φιλοδημοκρατικά βιβλία από τις δημόσιες βιβλιοθήκες

Στο «όνομα» του νέου νόμου πολλά συγγράμματα τίθενται «υπό εξέταση»

Βιβλία από φιλοδημοκρατικούς συγγραφείς αφαιρέθηκαν από τις δημόσιες βιβλιοθήκες στο Χονγκ Κονγκ μετά τον αμφιλεγόμενο νέο νόμο περί ασφάλειας.

Τα έργα θα επανεξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν παραβιάζουν τον νέο νόμο, ανέφερε η αρχή που διαχειρίζεται τις βιβλιοθήκες.

Η νέα νομοθεσία ωστόσο, στοχεύει στην απόσχιση, την ανατροπή και την τρομοκρατία με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Οι επικριτές, από την πλευρά τους, λένε ότι η νομοθεσία αυτή διαβρώνει τις ελευθερίες στο έδαφος του Χονγκ Κονγκ ως ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας. Το Πεκίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Η κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε στην Κίνα από τη Βρετανία το 1997 και ορισμένα δικαιώματα έπρεπε να διασφαλιστούν για τουλάχιστον 50 χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας «μία χώρα, δύο συστήματα».

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί ασφάλειας όμως, την Τρίτη, κορυφαίοι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους.

Πλέον, τουλάχιστον εννέα βιβλία δεν είναι διαθέσιμα ή επισημαίνονται ως συγγράμματα «υπό εξέταση», σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

Τα υπό εξέταση βιβλία περιλαμβάνουν εκδόσεις που έχουν συγγράψει ή έχουν συμμετάσχει στη συγγραφή τους, ο Joshua Wong, ένας διακεκριμένος ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας και η πολιτικός και νομοθέτης υπέρ της δημοκρατίας, Tanya Chan.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!