Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Χονγκ Κονγκ: 1.200 δολ. σε κάθε ενήλικο κάτοικο για την τόνωση της οικονομίας
[Lifo]: Χονγκ Κονγκ: 1.200 δολ. σε κάθε ενήλικο κάτοικο για την τόνωση της οικονομίας

[Lifo]: Χονγκ Κονγκ: 1.200 δολ. σε κάθε ενήλικο κάτοικο για την τόνωση της οικονομίας

Πακέτο 15,4 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της οικονομίας

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει περίπου 1.280 δολάρια σε κάθε μόνιμο κάτοικο άνω των 18 ετών, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικονομία από τις συνέπειες των πολύμηνων διαδηλώσεων, αλλά και του νέου κοροναϊού .

Το πακέτο που έχει συνολικό μπάτζετ 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ , Πολ Τσαν, ο οποίος προϋπόθεσε ότι ο προϋπολογισμός θα καταγράψει έλλειμμα για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, εξαιτίας της ύφεσης που ξεκίνησε το τρίτο τετράμηνο του 2019.

Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί. Ο Τσαν ανέφερε ότι το έλλειμμα για το νέο δημοσιονομικό έτος, έως τον Μάρτιο του 2021, αναμένεται να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, περίπου στο 4,8% του ΑΕΠ. «Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις φέτος», παραδέχθηκε.

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ επηρεάστηκε από τις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονταν επί μήνες, τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Όλα αυτά είχαν συνέπεια τη συρρίκνωση της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ κατά 12% πέρυσι. Ήταν η πρώτη συρρίκνωση μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σε όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν οι συνέπειες από τον νέο κοροναϊό, που ήδη έχουν πλήξει την οικονομική δραστηριότητα στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον Τσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!