Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Χλωροκίνη: Ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών
[Lifo]: Χλωροκίνη: Ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών

[Lifo]: Χλωροκίνη: Ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών

Tο Bios για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα φεστιβάλ και στους τρεις χώρους του (Bios.Πειραιώς 84, «Ρομάντσο» & Latraac).

To Bios για πρώτη φορά παρουσιάζει και στους τρεις χώρους του (Bios.Πειραιώς 84, «Ρομάντσο » & Latraac ) ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών.

Δημιουργοί από τον χώρο των παραστατικών τεχνών και της μουσικής συναντιούνται σε συνθήκες πανδημίας, παρουσιάζοντας μια διαφορετική μορφή ίασης, ένα σύνολο δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους του. Η τέχνη είναι αμφιλεγόμενη, αντιφατική, αλλά ταυτόχρονα ιαματική και καθαρτική, και μέσα από αυτήν τη λογική ξεκινά ένα ταξίδι σε όλο το φάσμα των μέσων έκφρασης και συναισθημάτων, διαμορφώνοντας ένα σύμπαν πολλαπλών οπτικών.

Παραστάσεις και μουσική παρουσιάζονται σε έναν κατακερματισμένο κόσμο πολλαπλών δωματίων. Κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί ένα δωμάτιο/χώρο σε κάποιο από τα προαναφερθέντα κτίρια του οργανισμού Bios, δημιουργώντας ένα θέαμα για λίγους θεατές κάθε φορά –όσους επιτρέπουν οι αποστάσεις ασφαλείας αναλογικά με τον χώρο–, μετατρέποντας το καθένα από αυτά σε ένα νέο, μικρό σύμπαν.

Στόχος της δράσης είναι η επανεκκίνηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε τομείς που έμειναν στάσιμοι το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού και η προώθηση της σύνδεσης και του διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργό, ακροατή και επισκέπτη αλλά και της συνύπαρξης μεταξύ των ίδιων των δημιουργών, θέτοντας βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!