Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Χαραγμένα Λουλούδια: Η νέα έκθεση της Ευφροσύνης Δοξιάδη στον Φωταγωγό
[Lifo]: Χαραγμένα Λουλούδια: Η νέα έκθεση της Ευφροσύνης Δοξιάδη στον Φωταγωγό

[Lifo]: Χαραγμένα Λουλούδια: Η νέα έκθεση της Ευφροσύνης Δοξιάδη στον Φωταγωγό

Δέκα πίνακες σε καμβά και δώδεκα ζωγραφιές σε χαρτί με χρωματιστά μολύβια παρουσιάζει η Ευφροσύνη Δοξιάδη στη νέα της έκθεση στον Φωταγωγό.

Δέκα πίνακες σε καμβά (2020) και δώδεκα ζωγραφιές σε χαρτί (2006) με το απλούστερο μέσο, τα χρωματιστά μολύβια, παρουσιάζει στη νέα έκθεσή της η Ευφροσύνη Δοξιάδη τούτο το δύσκολο φθινόπωρο.

Είναι τολμηρό να ζωγραφίζεις λουλούδια σήμερα και ο καλλιτέχνης που θα το αποπειραθεί πρέπει να έχει ειλικρίνεια, επομένως να πατάει γερά στο θέμα της τεχνικής, να την παίζει στα δάχτυλα.

Η ιδέα εδώ ξεκινάει από την τεχνική της ξηρής χάραξης (dry point), από τη μεγάλη παράδοση της χαρακτικής. Η ξηρή χάραξη με βελόνα η με διαμαντένια μύτη πάνω σε μέταλλο και η γωνία πίεσης που ασκείται από το εργαλείο αντιστοιχεί πλήρως με τη γωνία πίεσης του χρωματιστού μολυβιού, της ξυλομπογιάς που χρησιμοποιούν και τα παιδιά στην ιχνογραφία. Και από την ισχυρή αυτή πίεση πάνω στο χαρτί ή στον ανθεκτικότερο λείο και λεπτό καμβά προκύπτει το σχέδιο, η υφή και η φωτοσκίαση των «Χαραγμένων λουλουδιών» και οι γραμμώσεις στα φόντα τους.

«Ένιωθα ότι το υλικό από μόνο του με οδήγησε στην τεχνική της χαρακτικής, στις ραβδώσεις που προκύπτουν ακολουθώντας την κίνηση του χεριού καθώς πιέζει τη μύτη του μολυβιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!