Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Cash rebate: Οικονομικό κίνητρο για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα
[Lifo]: Cash rebate: Οικονομικό κίνητρο για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

[Lifo]: Cash rebate: Οικονομικό κίνητρο για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

Η επιχορήγηση αποτελεί δελεαστική πρόταση για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στη χώρα

Αυξάνεται τo cash rebate, ένα επενδυτικό κίνητρο που στόχο έχει να προσελκύει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα.

Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε το σχέδιο νόμου για την «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Με το νομοσχέδιο αυξάνεται το cash rebate από 35% σε 40% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, με παράλληλη διεύρυνση των δικαιούχων ενίσχυσης.

Πώς λειτουργεί

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, η επιδότηση ανερχόταν στο 25% των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, για κάθε δικαιούχο. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, και χάρη στην τροποποίηση του νόμου, το ποσοστό της επιδότησης αυξήθηκε στο 35% και τώρα θα αυξηθεί εκ νέου.

Το πλαίσιο προβλέπει για τις τηλεοπτικές σειρές, κατώτερο όριο τα €30.000 ανά επεισόδιο και νέο σημείο εκκίνησης τα 60.000 ευρώ για τα ψηφιακά παιχνίδια, ενώ η χρηματοδότηση πραγματοποιείται χωρίς πλαφόν.

Το επενδυτικό αυτό κίνητρο θεωρείται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως εγγύηση για τους παραγωγούς, προκειμένου να δανειοδοτηθούν μέσω των ελληνικών τραπεζών. Η χρηματοδότηση της επιχορήγησης εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το οποίο έχουν δεσμευτεί 75 εκατ. ευρώ για τα έτη 2018 έως 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!