Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Bloomberg: Τα τοπικά ξεσπάσματα του κορωνοϊού «χτυπούν» τις πιο φτωχές περιοχές
[Lifo]: Bloomberg: Τα τοπικά ξεσπάσματα του κορωνοϊού «χτυπούν» τις πιο φτωχές περιοχές

[Lifo]: Bloomberg: Τα τοπικά ξεσπάσματα του κορωνοϊού «χτυπούν» τις πιο φτωχές περιοχές

Από το Λέστερ ως τη Λισαβόνα και τον Εχίνο στην Ξάνθη, ο κορωνοίός ακολουθεί το ίδιο μοτίβο

Από το Λέστερ ως τη Λισαβόνα και τον Εχίνο, τα κρούσματα του κορωνοϊού ακολουθούν το ίδιο κοινωνικό μοτίβο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πανδημία δεν είναι πλέον σαν μία οριζόντια τομή όπως φάνηκε στην αρχή, που απειλεί τους πάντες. Το πρώτο κύμα έπληξε ιδιαίτερα τις πιο εύπορες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και το Μιλάνο. Ο ιός φάνηκε «να ισοπεδώνει» τα πάντα χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Ωστόσο, η εξέλιξη της πανδημίας και πιο πρόσφατα δείγματα απεικονίζουν κάτι διαφορετικό. Τα περισσότερα ξεσπάσματα πλέον σημειώνονται σε πιο φτωχές και υποβαθμισμένες γειτονιές της Ευρώπης, όπου συχνά κατοικούνται από μειονότητες ή μετανάστες που εργάζονται ως χαμηλόμισθοι.

Αυτό το μοτίβο εγείρει πλέον ερωτήματα για το εάν οι κυβερνήσεις κάνουν αρκετά για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι πολίτες κατανοούν τις βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν για να προστατευθούν, και έχουν τα μέσα να το πράξουν αυτό.

Μία τέτοια παρατεταμένη κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις εάν οι κοινότητες μεταναστών και φτωχότερων στρωμάτων στοχοποιηθούν ως φορείς του ιού.

Πέντε κοινά σημεία στην Ευρώπη

Σε πέντε διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους περιοχές της Ευρώπης φαίνεται πως η εξέλιξη του ιού ακολουθεί το ίδιο μοτίβο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!