Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Bloomberg: H Γερμανία «βλέπει» καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης – Λόγω διαφωνιών
[Lifo]: Bloomberg: H Γερμανία «βλέπει» καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης – Λόγω διαφωνιών

[Lifo]: Bloomberg: H Γερμανία «βλέπει» καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης – Λόγω διαφωνιών

Διαφωνίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερούν το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχεδόν αναπόφευκτη είναι για τη Γερμανία, η εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Οι καθυστερήσεις με συνέπειες στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι πιθανότατα αναπόφευκτες», ανέφερε σε μήνυμα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γερμανίας στην ΕΕ, Μάικλ Κλάους, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Γερμανία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ έως το τέλος του έτους, συντονίζει συνομιλίες σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτίθενται στις προϋποθέσεις που αφορούν το κράτος δικαίου, ενώ η Βουδαπέστη ενδέχεται να αρνηθεί την επικύρωση της συμφωνίας στο εθνικό κοινοβούλιο. Μια ομάδα πλουσιότερων κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, τάχθηκαν επίσης κατά της συμβιβαστικής πρότασης που υπέβαλε αυτήν τη εβδομάδα η Γερμανία.

«Πρέπει να εντείνουμε το έργο μας για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου», δήλωσε την Τετάρτη η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα στο Bloomberg. Η καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ουγγαρία είναι «πολύ περιορισμένη και φαίνεται ότι υπάρχει συνεπής έλλειψη αποφασιστικής δράσης για την έναρξη ποινικών ερευνών και τη δίωξη υποθέσεων διαφθοράς που αφορούν υψηλόβαθμους αξιωματούχους», ανέφερε η Επιτροπή στην πρώτη ετήσια έκθεσή της για το κράτος δικαίου, η οποία αξιολογεί τα 27 κράτη μέλη του μπλοκ.

«Με την έντονη συζήτηση σχετικά με τον μηχανισμό του κράτους δικαίου εντός της ΕΕ και επίσης στο Συμβούλιο των κρατών μελών, προχωρούμε προς μπλοκάρισμα στις συνολικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Κλάους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!