Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: «Το Bella Ciao απαγορεύεται»: Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει «νόμο λογοκρισίας»
[Lifo]: «Το Bella Ciao απαγορεύεται»: Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει «νόμο λογοκρισίας»

[Lifo]: «Το Bella Ciao απαγορεύεται»: Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει «νόμο λογοκρισίας»

Το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα συζητείται στη Βουλή

Για νόμο λογοκρισίας της τέχνης, διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα.

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και, σύμφωνα με τον ΠΜΣ, η εφαρμογή του νόμου «δεν χωρά παρερμηνείες». Φέρνει δε ως παράδειγμα την Ισπανία, όπου με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν καλλιτέχνες. «Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και “ωραιοποίηση της τρομοκρατίας”» σημειώνει ο σύλλογος.

Οι μουσικοί υποστηρίζουν πως με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται και θα διαγράφεται, αλλά και ο δημιουργός του θα διώκεται ποινικά, αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.

«Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους».

Ο Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια με αιτήματα, μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης του εισοδήματος για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου, επιδότηση ενοικίου για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στον Πολιτισμό και διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ «για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!