Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: BBC: Ποιες μάσκες προσφέρουν καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό και γιατί
[Lifo]: BBC: Ποιες μάσκες προσφέρουν καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό και γιατί

[Lifo]: BBC: Ποιες μάσκες προσφέρουν καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό και γιατί

Οι μάσκες και η προστασία που προσφέρουν ενάντια στον COVID-19

Παρότι σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο οι χειρουργικές μάσκες όσο και οι υφασμάτινες μπορούν να μας προστατέψουν από την διάδοση του κορωνοϊού , ωστόσο η χρήση τους δεν είναι πλήρως προστατευτική.

Εκεί, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι στο μέγιστο, το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται εξειδικευμένο προστατευτικό εξοπλισμό πολύ υψηλότερου επιπέδου, από εκείνο που χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό, ικανό να το προστατεύει εντελώς από τον ιό.

Η απλούστερη μορφή κάλυψης προσώπου είναι η χειρουργική μάσκα, γενικά κατασκευασμένη από τρία στρώματα χαρτιού ή υφάσματος. Είναι ανθεκτική σε σταγονίδια όπως αυτά που προκαλούνται από βήχα ή φτέρνισμα, αλλά παρέχει μικρή προστασία από τα ιικά σωματίδια, που έχουν μέγεθος περίπου 100 νανόμετρα.

«Μια μάσκα, η οποία περνά πάνω από τη μύτη και το στόμα σας, αλλά δεν ταιριάζει σφιχτά στο πρόσωπό μας, λειτουργεί απλά σαν φράγμα για τυχόν σωματίδια που αποβάλλετε», εξηγεί ο Δρ Nikki McCullough, επικεφαλής ασφάλειας για την 3Μ, μία από τις μεγαλύτερες προμηθευτικές εταιρίες μασκών. «Η μάσκα δεν θα σας εμποδίσει να αναπνεύσετε πολύ μικρά σωματίδια» εξηγεί.

Οι αναπνευστήρες, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν σφιχτά στο πρόσωπο, έτσι ώστε ο αέρας να μην μπορεί να διαρρεύσει μέσα ή έξω, και απαιτεί αυστηρή διαδικασία τοποθέτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!