Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Άθλιες συνθήκες στη βιομηχανία κρέατος
[Lifo]: Άθλιες συνθήκες στη βιομηχανία κρέατος

[Lifo]: Άθλιες συνθήκες στη βιομηχανία κρέατος

Συνδικάτα και ζωοφιλικές οργανώσεις διαμαρτύρονται επί χρόνια

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που έφερε στην επιφάνεια τις κακές συνθήκες υγιεινής και εργασίας που επικρατούν στη βιομηχανία κρέατος . Συνδικάτα και ζωοφιλικές οργανώσεις διαμαρτύρονται επί χρόνια.

Μόνο στη Γερμανία το 2019 σφαγιάστηκαν 59,7 εκατομμύρια χοίροι, βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλογα. Συμπεριλαμβανομένων και των κοτόπουλων, οι επιχειρήσεις παράγουν περίπου οχτώ εκατομμύρια τόνους κρέατος το χρόνο.

Είναι μία χώρα όπου παράγεται πολύ περισσότερο κρέας από όσο καταναλώνεται. Οι κύριες χώρες, στις οποίες εξάγεται το κρέας, είναι η Ιταλία (17%( και ακολουθούν η Ολλανδία, η Κίνα και η Πολωνία (9% σε κάθε μία). Ο μέσος καταναλωτής στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης καταναλώνει κατά μέσο όρο 59,5 κιλά κρέας το χρόνο, ωστόσο η τάση είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο σφαγείο της χώρας είναι το Tönnies, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας των εκατοντάδων κρουσμάτων κορωνοϊούπου εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους του. Και πριν την πανδημία όμως η βιομηχανία κρέατος είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της κριτικής.

Γιατί μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός στα σφαγεία;
Η λοιμωξιολόγος Ιζαμπέλα Έκερλε έχει ορισμένες εξηγήσεις. Καταρχάς οι συνθήκες εργασίας δεν συνάδουν με τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται αυτή την περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλά άτομα μένουν κλεισμένα για πολλές ώρες στον ίδιο χώρο και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!