Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αθήνα: Καθαρό από γκράφιτι το ιστορικό κτίριο «Πιλ-Πουλ»
[Lifo]: Αθήνα: Καθαρό από γκράφιτι το ιστορικό κτίριο «Πιλ-Πουλ»

[Lifo]: Αθήνα: Καθαρό από γκράφιτι το ιστορικό κτίριο «Πιλ-Πουλ»

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στο κτίριο που βρίσκεται στα όρια της περιοχής του Θησείου

Ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας , το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό ως «Πιλ-Πουλ», παραδόθηκε καθαρό, έπειτα από επιχείριση αντιγράφιτι.

Είναι το κτίριο στα όρια της περιοχής του Θησείου, στο οποίο το 1886 στεγάστηκε το παλαιότερο πιλοποιείο της Αθήνας, με την επωνυμία «Ελληνικόν Πιλοποιείον». Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

Το παλιό πέτρινο, υψηλής αισθητικής κτίριο με το χαρακτηριστικό ψηφιδωτό στην μετόπη του, που «κοιτάει» προς το Γκάζι είχε γεμίσει τα προηγούμενα χρόνια με γκράφιτι που κάλυπταν σχεδόν ολόκληρη την πέτρινη επιφάνεια από από την πλευρά της οδού Επταχάλκου.

Για να καθαριστούν τα γκράφιτι από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, χρειάστηκαν 220 σακιά των 25 κιλών υγρής αμμοβολής, 75 λίτρα αφαιρετικό γκράφιτι και 6,5 τόνοι νερού, καθώς τα σχέδια κάλυπταν μια επιφάνεια σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων.

«Η επιμονή μας στις επιχειρήσεις του καθαρισμού των μεγάλων επιφανειών της πόλης, έχει ως στόχο να φύγει από το οπτικό μας πεδίο ό,τι κρύβει το φως της Αθήνας. Γιατί πίσω από τις μουτζούρες κρύβεται μία πόλη καθαρή, ευπρεπής και λαμπερή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ Δήμος Αθηναίων

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!