Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: AstraZeneca: Περιορισμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
[Lifo]: AstraZeneca: Περιορισμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

[Lifo]: AstraZeneca: Περιορισμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Τι δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής δοκιμής

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που ανέπτυξε με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φαίνεται να προσφέρει μόνο περιορισμένη προστασία από την ήπια νόσηση από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη .

Αυτό βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μελέτη του πανεπιστημίου του Βιτβάτερσραντ στη Ν. Αφρική και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έδειξε ότι το εμβόλιο είχε σημαντικά μειωμένη αποτελεσματικότητα απέναντι στο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Σε αυτή τη μικρή δοκιμή φάσης I/II, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν περιορισμένη αποτελεσματικότητα από την ήπια νόσηση κυρίως λόγω του νοτιοαφρικανικού στελέχους Β.1.351», δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca, έπειτα από το δημοσίευμα των Financial Times.

«Παρόλα αυτά, ακόμη δεν έχουμε μπορέσει να επαληθεύσουμε το αποτέλεσμα απέναντι στη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία, με δεδομένο ότι οι μετέχοντες στην έρευνα ήταν κυρίως νεαροί, υγιείς ενήλικες», σημείωσε ο εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως το εμβόλιό της μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή νόσηση, με δεδομένο ότι η δραστηριότητα των αντισωμάτων ήταν ίση με εκείνη άλλων εμβολίων για τον κορωνοϊό, που έχουν επιδείξει προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση.

«Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca έχουν αρχίσει να προσαρμόζουν το εμβόλιο απέναντι σε αυτή τη μετάλλαξη και θα προχωρήσουν γρήγορα στην κλινική ανάπτυξη, προκειμένου να είναι έτοιμο για παράδοση το φθινόπωρο, αν χρειαστεί», ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!