Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών
[Lifo]: Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών

[Lifo]: Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών

Η Zeena Ali είναι η πρώτη αστυνομικός με χιτζάμ στη Νέα Ζηλανδία

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισήγαγε το χιτζάμπ στην επίσημη στολή των αξιωματικών της για να ενθαρρύνει περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες να συμμετάσχουν στο Σώμα.

Η Zeena Ali είναι η πρώτη αξιωματικός που θα φορέσει το επίσημο χιτζάμπ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι στόχος είναι να δημιουργήσουν μια «χωρίς αποκλεισμούς» υπηρεσία που θα αντικατοπτρίζει την «διαφορετική κοινότητα» της χώρας.

Άλλες δυνάμεις όπως η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο και η Αστυνομία της Σκωτίας προσφέρουν επίσης την επιλογή ενός χιτζάμπ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο ενέκρινε την μαντίλα το 2006 με την αστυνομία της Σκωτίας να ακολουθεί το 2016. Στην Αυστραλία, η Maha Sukkar στην αστυνομία της Βικτώρια φόρεσε μαντίλα το 2004.

Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι η εργασία για την εισαγωγή της μαντίλας στη στολή της ξεκίνησε στα τέλη του 2018 ως απάντηση σε αίτημα από αστυνομικούς, που επισκέφτηκαν σχολεία.

Η αξιωματικός Ali ήταν η πρώτη, που το ζήτησε ως μέρος της στολής της και κλήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία ανάπτυξης.

Η Ali, η οποία γεννήθηκε στα Φίτζι και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία ως παιδί, είπε στη New Zealand Herald ότι αποφάσισε να προσχωρήσει στην αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!