Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΑΣΕΠ: Ψηφιακά ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός- Όλες οι αλλαγές
[Lifo]: ΑΣΕΠ: Ψηφιακά ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός- Όλες οι αλλαγές

[Lifo]: ΑΣΕΠ: Ψηφιακά ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός- Όλες οι αλλαγές

Σχεδιάζεται ψηφιακή διεξαγωγή του διαγωνισμού

Το ΑΣΕΠ «μπαίνει» στην ψηφιακή εποχή, καθώς προβλέπεται μεταξύ άλλων πλήρης ψηφιακή διεξαγωγή του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού και μετάβαση του ΑΣΕΠ σε social media και mobile συσκευές ώστε να εκτελείται η εργασία των υπαλλήλων απομακρυσμένα και με ασφαλή τρόπο.

Πρόκειται για ορισμένες λειτουργίες του έργου «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Α.Σ.Ε.Π. & σύγχρονο περιβάλλον προσλήψεων Δημόσιου Τομέα», η προγραμματική συμφωνία του οποίου υπεγράφη μεταξύ του ΑΣΕΠ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ και θα αφορά από την μια πλευρά την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος ΑΣΕΠ στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον προσλήψεων του δημόσιου τομέα αλλά και την μετάβασή του στο κυβερνητικό νέφος G-Cloud.

Να σημειωθεί επίσης ότι προβλέπεται διασύνδεση με τρίτους φορείς στο πλαίσιο της απλούστευσης διαδικασιών και ενίσχυσης της διαλειτουγικότητας, διερεύνηση για παροχή διοικητικών πληροφοριών και διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών από το γραφείο κοινού του Α.Σ.Ε.Π. με ειδική σύγχρονη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (video conference), αναβάθμιση των διαδικασιών και του επιπέδου ασφάλειας, με την επικαιροποίηση και υλοποίηση νέας πολιτικής ασφάλειας πληροφοριών, διασύνδεση με το Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔ) της δημόσιας διοίκησης και ένταξή της στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΑΣΕΠ είναι να η απλούστευση των διαδικασιών και η αποτελεσματικότερη, άμεση εξυπηρέτηση πολιτών και φορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!