Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Άρσις: Ανησυχία για την διοικητική κράτηση των γυναικών στην Αμυγδαλέζα
[Lifo]: Άρσις: Ανησυχία για την διοικητική κράτηση των γυναικών στην Αμυγδαλέζα

[Lifo]: Άρσις: Ανησυχία για την διοικητική κράτηση των γυναικών στην Αμυγδαλέζα

Σοβαρές ανησυχίες για την διοικητική κράτηση των γυναικών στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» για την κράτηση γυναικών στην Αμυγδαλέζα . «Εκφράζουμε την ανησυχία μας και καλούμε όλους τους αρμόδιουςφορείς και αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα» επισημαίνεται.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: «Στη σημερινή επίσκεψη του κινητού κλιμακίου της ΑΡΣΙΣ, Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, στο πλαίσιο της τακτικής επίσκεψής για την παροχή νομικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στις διοικητικά κρατούμενες γυναίκες στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας συνομιλήσαμε με γυναίκες που συμμετέχουν στην απεργία πείνας που ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 2020 στα κρατητήρια των γυναικών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Συνολικά συμμετέχουν 9κρατούμενες, υπήκοοι Ρωσίας, Λευκορωσίας, Τουρκίας, Συρίας, Μολδαβίας, Μαρόκου και Αιθιοπίας με βασικά τους αιτήματα την άμεση απελευθέρωση των γυναικών που βρίσκονται σε κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσων έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία. Στις 28.10.2020 η Υποδιευθύντρια του Αλλοδαπών Αττικής επισκέφθηκε τις απεργούς πείνας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα αιτήματά τους και να προβεί σε διερεύνηση των επιμέρους υποθέσεώντους.7 Πρόκειται για γυναίκες που αρχικά κρατούνταν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ταύρου κάτω από άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες και στη συνέχεια τον Αύγουστο του 2020 μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Κάποιες γυναίκες βρίσκονται σε συνθήκες κράτησης πάνω από ένα χρόνο, άλλες είναι αιτούσες διεθνή προστασία, για καμία δεν έχει υλοποιηθεί ατομική διερεύνηση (ευαλωτότητες, προβλήματα υγείας, χρόνος παραμονής στην Ελλάδα, ιθαγένεια κ.ο.κ), ενώ πέρασαν την περίοδο της καραντίνας λόγω του covid-19 σε απόλυτη συνθήκη απομόνωσης, στερούμενες της επαφής με συγγενικά, φιλικά πρόσωπα, ακόμα και ομάδες υποστήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!